10 gode køb til kontoret der gør arbejdsdagen lidt bedre

Med få kneb kan du skabe det hyggeligste kontor. Så er det lige før, at du arbejder lidt over med vilje. Eller blot nyder at sætte dig ved computeren og komme i gang med dagens gøremål. Læs med her og bliv klogere på, hvad du ikke kan undvære på dit dejlige kontor.

Hav styr på nøglerne med en nøgleholder 

Der er intet bedre end overblik og det hører bestemt med til landets skønneste kontor. Måske du også hører til den slags mennesker, der af og til kan forlægge eller glemme en nøgle. Og hvis du har prøvet det, så ved du også, hvor stressende det kan være. 

Derfor er en god nøgle et rigtig fint sted at starte en dejlig arbejdsdag. 

Du kan med ro i sindet sætte dig ved skrivebordet, for ingen nøgler mangler eller er væk. Nøgleholderen samler alle nøgler og er nem at finde. 

Nu er der orden i sagerne. 

Kontorstolen din ryg elsker 

Det vigtigste på kontoret er dig. Og du skal passe godt på dig selv. 

En god arbejdsdag starter også med selvomsorg og fokus på din krops behov. Her er din arbejdsposition særligt vigtig. 

En kontorstol af høj kvalitet hjælper med holdning, så du ikke overbelaster eksempelvis din lænd eller dine skuldre. Det giver daglig trivsel at tænke over, hvordan du bedst varierer dine arbejdspositioner. Og din krop vil takke dig. 

Overvej gerne, hvad dine arbejdsopgaver kræver af din holdning. Har du eksempelvis arbejde, hvor du sidder længe i den samme stilling? Med baggrund i de overvejelser kan du vælge en stol, som opfylder dine behov. Skal den eksempelvis have armlæn, skal den kunne hæves og sænkes eller må den kunne flyttes nemt? Så er en stol med hjul en god ide. 

Æstetisk findes der en lang række fine kontorstole i forskellige materialer, der nok skal understrege din smag. Om det er læder, canvas eller noget helt andet, som har betydning for dit valg. Hvis du er nysgerrig, kan du her se et stort udvalg af kontorstole.

Et godt kontorbord er praktisk og har noget på hjertet 

Kender du også det der med, hvis bordhøjden ikke lige passer? Et dejligt kontor har et dejligt skrive- eller arbejdsbord. Bordet skal passe til din højde og de opgaver, som du udfører. 

Overvej derfor på forhånd alle de typer opgaver, som du har gennem en dag. Vær sikker på, at bordet er stort nok. 

Dernæst overvej gerne, om der vil være behov for at ændre højden til forskellige opgaver. Det er din ryg, vi tænker på. Et godt bord vil gøre dit arbejde komfortabelt og let. En huskeregel er, at du slet ikke bør skænke bordet en tanke, når du arbejder. 

Derimod må bordet gerne emme af stil. Du kan gå i adskillige stilretninger. Bordet kan være massivt, let, socialt eller blot praktisk. Det er et af rummets centrale møbler, så det kan være en stor fordel at overveje, hvad det afspejler. Spørg eksempelvis dig selv: Hvad skal mit kontor udstråle? 

Opslagstavlen der husker 

Du har mange ting at huske på. Hjælp din hjerne, så du har overskud og tid til det, du synes er sjovest og hyggeligst. 

En opslagstavle er eminent til at skabe overblik. Du kan skifte elementer ud fra dag til dag. Måske du har en tavle, du kan skrive små noter på. Eller du bruger sticky notes. 

Men en god arbejdsdag bliver kun bedre med et godt overblik. Så ved du, hvilken vej, du vil gå. Med andre ord skaber opslagstavlen et kontormiljø, der hjælper dig. Og det er kontorets fineste opgave. 

Kunst og noget at grine af 

Farver, former og fine minder. Kunst hjælper dig på både svære samt gode dage på arbejdet. Kunst har den fine evne, at det kan sætte skub i tanker og ideer. 

Måske du har en plakat med hjem fra en rejse, der inspirerer dig. Eller du har et billede, som en nær ven har tegnet, der giver dig to og minder dig om alle de gode mennesker, du har omkring dig. Kunst på væggene siger også noget om dig og fortæller den historie videre, til kunder og kolleger, der besøger dit kontor. 

En rigtig god ide er derfor at gå på jagt efter skøn kunst til dit kontors vægge. 

Et lille tip er også at finde en ting, der får dig til at grine. Tingen fungerer som et lille totem på alle dage, der kan få et smil frem. 

Så er det bare med at smile løs. 

En god kaffekop er værd at gemme på

Kaffe tak. En personlig kaffekop hygger og er uundværlig. For alle kopper er altså ikke ens at drikke af. Din kaffekop er selvfølgelig den bedste. Og den bliver sikkert brugt flittigt. 

Find eksempelvis en kop, der er rar at røre ved, og som kan indeholde den mængde varm kaffe, som du foretrækker: Lille, stor eller medium. 

Du bruger den hver dag, så und dig selv den luksus. 

En ergomåtte giver glade knæ og en behagelig arbejdsdag 

Er du en af dem, der holder af at strække benene, når du taler i telefon eller tænker dig nøje om? 

En ergomåtte er et fantastisk redskab, når du vil op af kontorstolen. Den passer godt på dine led samt fødder. Derfor er ergomåtten et lille vidunder til den lange arbejdsdag. 

Måtten er lavet af gummi og har små forhøjninger, som skaber den bedste stilling og komfort. 

Det er bare op at stå fra nu af. 

En pytknap til særlige dage 

Vi kender det vel alle. Nogle dage skal må vi lade noget fare, for at komme videre med det gode arbejde. Med en pytknap bliver det nemt. 

En pytknap er en sjov, lille anordning, der minder os om at trække på skuldrene og sige "pyt med det". Faktisk kan du selv vælge, hvordan din pytknap skal være. Det kan være en smuk sten eller en gul hoppebold. Men det er en vigtig knap. 

Kontorhund eller kontorkat?

Er du til hund eller kat? Du behøver ikke at vælge, men et sødt, pelset dyr på arbejdspladsen er de seneste år blevet ganske populært.

Måske du og din arbejdsplads endda selv har overvejet en firbenet følgesvend til kontoret? En ting er i hvert fald sikkert. De firbenede elsker vores selskab. Og vi elsker deres. 

Planter er sunde for sjælen og arbejdsdagen 

Planter er godt for sjælen og opskriften på en ting til kontoret, der gør arbejdsdagen bedre. 

Ikke nok med, at planter er smukke, så producerer de også ilt til din hjerne. Det gør det med fotosyntese, hvilket er forbundet med den grønne farve i bladene. 

Planter er tilmed smukke. Og der findes et væld af forskellige muligheder:

  • Planter med store blade 
  • Planter med farverig blomster
  • Spinkle, nordiske planter 
  • Planter der er nemme at passe
  • Sjældne planter til plantenørden, der gerne vil vise sin viden lidt frem

Måske du blot er til afskårne blomster. Det er også et stilfuldt og dejligt indspark på kontoret. Eller er du slet ikke til det der med at vande og passe? I dag bliver der også produceret utroligt smukke og vellignende kunstige blomster. 

Det er blot at bestemme sig for blomstens farve og så har du et skønt kontor.

Menu
Top